Staalconstructies volledig op maat? Met Meco Metal kiest u voor een zorgeloos productieproces →

Het proces van onze staalconstructies toelichten

Meco Metal Proces

01. Productieproces

Meco Metal is een internationale leverancier van staalconstructies met een grote ervaring in engineering, productie en levering van staalconstructies. Van ruw metaal tot volledig uitgewerkte staalconstructies, elk project kan rekenen op de expertise van onze medewerkers. Middels engineering wordt u project omgezet, door middel van CAD Cam software programma’s, naar een staalproductie. Deze software zorgt voor het compileren van zogenaamde NC files die onze numeriek gestuurde machines aansturen. Dit garandeert een perfecte uitvoering op maat.

Het ruwe materiaal wordt besteld en middels verschillende processen, zagen, boren en stralen, gereinigd en op maat gemaakt. De hieruit voort komende strippen worden geponst en geknipt, plaatwerk wordt op maat geplooid. De onderdelen van de staalconstructie worden per project samengesteld en gelast. In de spuithal, of middels galvaniseren, wordt de afwerking verzorgd. Uw product is gereed om, middels een tagsysteem, naar de werf te worden vervoerd.

02. Machinepark

Machinepark:

Pons-Knip lijn:                      Bewerking van plat- en hoekstaal (ponsen, boren, knippen, markeren)

Zaag-Boor-Straal lijn:           Bewerken van meest voorkomende profielen

Plooi- en knipbanken:          Max. lengte 6000

Fiberlaser 6KW:                    Plaatbewerking max. 6000x2000x25 mm

03. Certificaten

Wij zijn gecertificeerd: dragende onderdelen en bouwpakketten voor staalconstructies tot EXC3 conform EN1090-2. U kunt dit certificaat hier downloaden. Onze lassers zijn gecertificeerd volgens de norm EN 9606-1 en zorgen voor gladde en esthetisch verzorgde lasnaden die voldoen aan de strengste Belgische en Duitse keuringsvereisten. De constructie wordt gestraald met staalgrid tot een zuiveringsgraad SA 2.5, wordt hierna verder verwerkt in ons eigen atelier en kan na het lassen elders geverfd, gegalvaniseerd of behandeld worden. Voor de profielen wordt er steeds gebruik gemaakt van nieuw en eerste keus handelsstaal, volgens de norm EN10025, tenzij anders gevraagd.