Staalconstructies volledig op maat? Met Meco Metal kiest u voor een zorgeloos productieproces →

Ontwerp, productie en levering van staalconstructies

Meco Metal Staalconstructies

Onze werkwijze

Staalconstructies worden berekend in functie van gebouw of het project waar deze worden ingezet. Meco Metal beschikt over de capaciteiten om voor complexe staalstructuren de betreffende berekeningen te maken.  Aan de hand van deze berekeningen wordt de staalconstructie getekend door middel van CAD Cam software programma’s. Deze software zorgt voor het compileren van zogenaamde NC files die onze numeriek gestuurde machines aansturen. Dit garandeert een perfecte uitvoering op maat. Onze processen zijn gecertificeerd: Wij zijn gecertificeerd: dragende onderdelen en bouwpakketten voor staalconstructies tot EXC3 conform EN1090-2. U kunt dit certificaat hier downloaden. Onze lassers zijn gecertificeerd volgens de norm EN9606-1 en zorgen voor gladde en esthetisch verzorgde lasnaden die voldoen aan de strengste Belgische en Duitse keuringsvereisten. De constructie wordt gestraald met staalgrid tot een zuiveringsgraad SA 2.5, wordt hierna verder verwerkt in ons eigen atelier en kan na het lassen elders geverfd, gegalvaniseerd of behandeld worden. Voor de profielen wordt er steeds gebruik gemaakt van nieuw en eerste keus handelsstaal, volgens de norm EN10025, tenzij anders gevraagd.

Staalconstructies op maat

Meco Metal berekent, produceert en levert uw staalconstructie op maat. Elk gewenst project wordt uitgewerkt op specifieke maatvoering en wensen van u als klant. Of het hierbij draait om een staalconstructie voor het ondersteunen van een skipiste, zoals die van Snow Valley te Peer, of de ondersteuning van wand- en dakconstructie van een agrarische stal tot en met de staalconstructie noodzakelijk voor een benzinepomp langs de autoweg, binnen Meco Metal hebben wij de expertise in huis.

Eindeloze mogelijkheden

Meco Metal berekent, produceert en levert uw staalconstructie met eindeloze mogelijkheden. Uw tekening is ons uitgangspunt! Ongeacht de grootte van het project, de te overbruggen onderdelen of de wijze waarop de staalconstructie moet worden afgewerkt, Meco Metal is in staat uw tekening om te zetten naar een staalconstructie die voldoet aan alle eisen. Binnen de utiliteitsbouw, bouw van productiehallen, optrekken van 3D structuren, staalconstructies in parkeergarages, stalen geraamtes voor kantoorgebouwen, de podiumbouw, staal – beton combinaties, ondersteunende gevelstructuren en (prefab) woningbouw, de mogelijkheden binnen Meco Metal zijn eindeloos.