Staalconstructies volledig op maat? Met Meco Metal kiest u voor een zorgeloos productieproces →

Persbericht: LG Products opgesplitst in Meco Metal en LG Beton.

Persbericht: LG Products opgesplitst in Meco Metal en LG Beton.

Met de opsplitsing van LG Products, ontstaan uit het vroegere Lambert-Geerkens, in Meco Metal en LG Beton, ontstonden 2 zelfstandige bedrijven. Beiden blijven onderdeel van de Altez Construction Group.

Meco Metal berekent, produceert en levert staalconstructies op maat. Of het hierbij gaat om een staalconstructie voor het ondersteunen van een skipiste, zoals die van Snow Valley te Peer, de ondersteuning van een wand- en dakconstructie van een agrarische stal, of een staalconstructie noodzakelijk voor een benzinepomp langs de autoweg, Meco Metal heeft de deze expertise in huis.

De hoofdzetel van Meco Metal is gevestigd in Meeuwen-Gruitrode, waar zich het engineeringbureau en de staalfabrieken bevinden.
Staalconstructies van Meco Metal worden berekend in functie van het gebouw of het project. Meco Metal beschikt over de capaciteiten om voor complexe staalstructuren de noodzakelijke berekeningen te maken. Aan de hand van deze berekeningen wordt de staalconstructie getekend door middel van een CAD Cam software programma. Deze software zorgt voor het compileren van zogenaamde NC files die verschillende numeriek gestuurde machines aansturen, dit garandeert een perfecte uitvoering op maat. De processen zijn gecertificeerd volgens CE Kenmerkingsmethode conform EN 1090.

Bovendien zijn de lassers van Meco Metal gecertificeerd volgens de norm EN287-1 en zorgen voor gladde en esthetisch verzorgde lasnaden die voldoen aan de strengste Duitse keuringsvereisten. De constructie wordt gestraald met staalgrid tot een zuiveringsgraad SA 2.5 en kan na het lassen, geverfd worden in eigen atelier, of elders gegalvaniseerd. Voor de profielen wordt er, tenzij anders gevraagd, steeds gebruik gemaakt van nieuw en eerste keus handelsstaal, volgens de norm EN10025.

 

Directie en medewerkers Meco Metal
Weg op Bree 125
3670 Meeuwen

T: +32 (0)11 79 02 02
F: +32 (0)11 79 24 28
E: info@mecometal.be