Mecometal-1222

Sinds ons nieuwe directieteam aan het roer staat van Meccometal, waait er een frisse wind door onze organisatie. In slechts vijf jaar tijd hebben wij als Belgische staalbouwer ons tonnage weten te verdubbelen, terwijl we jaarlijks ons energieverbruik met 10% hebben weten te verminderen.

Deze indrukwekkende prestatie is mede te danken aan onze constante focus op duurzaamheid. In een recent artikel over Meccometal vertelt zaakvoerder Harry Seijkens over onze inspanningen en successen. Zo hebben we ons bedrijf in slechts een half jaar gecertificeerd volgens de ISO 14001-standaard, een internationaal erkende norm voor milieumanagement.

We lopen daarmee voorop in België. Daarnaast hebben we verschillende duurzame maatregelen genomen, zoals het opzetten van een moderne milieustraat voor afvalscheiding, het vervangen van verlichting door energiezuinige LED-verlichting en het overstappen van mazout naar propaan voor verwarming. Ook hebben we 3.000 zonnepanelen op ons dak geïnstalleerd en oude energieverslindende machines vervangen door moderne exemplaren.

We streven ernaar om toonaangevend te blijven in onze sector en zijn actief betrokken bij initiatieven voor een circulaire economie, zoals het Bouwakkoord Staal voor België. Onze duurzame werkplaats speelt daarbij een belangrijke rol. We zijn trots op onze inzet voor duurzaamheid en blijven continu streven naar verdere optimalisatie van onze processen.

Lees het volledige artikel voor meer informatie over onze duurzame inspanningen en plannen voor de toekomst.