Staalconstructies volledig op maat? Met Meco Metal kiest u voor een zorgeloos productieproces →

10 redenen om te kiezen voor constructiestaal

10 redenen om te kiezen voor constructie staal.

 1. Rendabel.
  In vergelijking met andere materialen, geeft constructiestaal meerwaarde aan een project als gevolg van lagere initiële kosten en verlaagt het de kosten op andere gebieden, zoals funderingen en gevelsystemen
  .
 2. Versnelde planningen.
  Constructiestaal wordt gefabriceerd in een geconditioneerde omgeving, welke de kwaliteit ten goede komt, terwijl voorbereidende werkzaamheden ter plaatse op de werf en de funderingswerkzaamheden reeds kunnen worden uitgevoerd.
  Het constructiestaal wordt volledig kant en klaar naar de site gebracht en kan, als gevolg van een tag systeem, eenvoudig en snel worden opgebouwd. Dit is een groot voordeel bij het bouwen, omdat de structurele staalconstructie altijd op een cruciaal moment in de bouw wordt ingezet.
 3. Verhoogde bruikbare vloeroppervlakte.
  Constructiestaal is zowel licht als sterk, waardoor lange overspanningen en open, kolomvrije ruimtes mogelijk zijn
 4. Esthetisch.
  Stalen frames als constructie materiaal bieden ontwerpers een breed scala aan opties om tegemoet te komen aan de esthetische eisen van een project. Constructiestaal kan worden gerold, gebogen en geïntegreerd in onregelmatige bouwvormen.
 5. Toekomstgericht aanpassingsvermogen.
  Een bestaand stalen frame kan eenvoudig worden aangepast om aan veranderende bouwvereisten en toepassingen te voldoen
  .
 6. Kwaliteit en voorspelbaarheid.
  Constructiestaal wordt onder gecontroleerde omstandigheden gefabriceerd, waardoor een kwalitatief hoogwaardig product wordt gewaarborgd en het aantal dure reparaties op de bouwplaats wordt verminderd. Dit maakt ook just-in-time levering mogelijk, waardoor het algehele projectschema wordt versneld.
 7. Eenvoudig ontwerp.
  Constructiestaal wordt geproduceerd met precieze toleranties en consistente sterktes, die, in combinatie met een gevestigde, goed gedocumenteerde ontwerpbenadering, het ontwerpproces aanzienlijk kunnen vereenvoudigen.
 8. Verbeterde productiviteit.
  Constructiestaal is toonaangevend in de bouwsector met een volledig geïntegreerde toeleveringsketen die geavanceerde technologieën zoals computerondersteunde productie gebruikt in alle stadia van ontwerp en productie. Het is bewezen dat deze technologieën fouten verminderen of elimineren, de veiligheid verbeteren en projectkosten verlagen.
 9. Groen.
  De huidige moderne staalfabrieken produceren staal met gemiddeld 90% gerecycled materiaal. Aan het einde van de levenscyclus van een gebouw kan 100% van het stalen frame worden gerecycled (de huidige recovery-snelheid voor constructiestaal is 98%). Met lage milieueffecten op basis van het aantal vierkante meters, is staal de eerste keuze voor milieubewuste, duurzame projecten.
 10. Er is altijd een oplossing in staal.
  Ongeacht welke specifieke projectuitdagingen zich voordoen, structurele staalconstructies kunnen ze aan!

Vrij vertaald naar een artikel van Akash Shetty.